ЕРИЋ Зоран

Zoran Eric

Зоран Ерић је српски композитор и професор. Рођен је 06.10.1950. године у Београду.

Ради као професор композиције и оркестрације Музичке акадмије у Београду.

Школовао се од најранијег детињства. Свирао је клавир и виолину, а дипломирао је и магистрирао композицији на Музичкој академији у Београду. Усавршавао се у Салцбургу и Грожњану.

Ерић је композитор савремене уметничке музике. Дела су му изводили угледни домаћи и инострани извођачи у готово свим земљама Европе, САД, Кине и Аустралије. Компоновао је два балета, дела за хор, оркестар, солистичку и камерну музику, музику са и без живе електронике, на ком пољу је активан као извођач. Најпознатија дела су му Senario за два виолончела, Off за контрабас и гудаче, Cartoon за гудаче и чембало, Talea Konzertstück за виолину и гудаче, The Great Red Spot of Jupiter за озвучено чембало, удараљке и live electronics, The Abnormal Beats of Dogon за бас кларинет, клавир, удараљке, усну бас-хармонику и live electronics, „Хелијум у малој кутији” за гудаче, „Нисам говорио” за алт саксофон, усну бас-хармонику, глумца наратора и мешовити хор, „Оберон” за флауту и оркестар, „Шест сцена – коментара” за три виолине и симфонијски оркестар…

Поред дела уметничке музике, стварао је и музику за позоришне представе („Медеја”, „Магбет”, „Процес”…) и филм („Убиство с предумишљајем”, „Стршљен”, „Наташа”…).

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s